2012. szeptember 19., szerda

Kutatók Éjszakája - Hétköznapok a történelemben

A PTE BTK Történettudományi Intézete, a Történészcéh Egyesület és a Pécsi Történettudományért Kulturális Egyesületek által szervezett a Hétköznapok a történelemben témakörhöz kapcsolódó előadások és programok első ízben kapcsolódnak a Kutatók Éjszakája országos eseménysorozathoz, amely 2012. szeptember 28-án kerül megrendezésre. Az érdeklődőket 17:00 órától íjász-bemutató és középkori párviadal köszönti, ezzel párhuzamosan betekintést nyerhetnek a középkori ételek elkészítésének fortélyaiba.

Ha időben regisztrálnak (2012. szeptember 18-tól a http://www.kutatokejszakaja.hu/2012/programok/ menüpont alatt) 19:45–20:30 óra között meg is kóstolhatják a különleges, korhű fogásokat. 18:30-kor kezdődnek az életmód- és mentalitástörténeti előadások, melyek először a magyar reneszánsz királyi udvarba kalauzolnak el, ezt követően a hódoltságkori háziasszony konyhája és étkezőasztala, majd a 19–20. századi polgári lakáskultúra tárul elénk, végül pedig a ma divatos retró világával ismerkedhetünk meg. És hogy ne maradjunk audiovizuális élmények nélkül 21:45-től interaktív filmvetítés kezdődik olyan filmrészletek vetítésével, melyek nagy hatást gyakoroltak a nézőkre, ugyanakkor valóságtartalmuk megkérdőjelezhető.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Helyszín: PTE BTK Történettudományi Intézet, 7624 Pécs, Rókus u. 2.
 
Időpont: 2012. szeptember 28. 17:00–23:30 
Kapcsolattartó: Dr. Bótor Tímea, timea.botor@gmail.com

A programra a Történészcéh Egyesület, a Pécsi Történettudományért Kulturális Egyesület, valamint a Történettudományi Intézet szervezésében kerül sor. 


Nincsenek megjegyzések: