2009. október 24., szombat

Nemzetközi tudományos konferencia és hallgatói fórum

Afganisztán 1979-89-99-2009

címmel az afganisztáni események többszörös jubileuma alkalmából nemzetközi konferenciára és hallgatói fórumra kerül sor meghívott rangos előadók, katonatisztek, biztonságpolitikai szakértők, veteránok részvételével.
Helyszín: PTE BTK Vargha Damján konferenciaterem (Pécs, Ijfúság u. 6.)
Időpont: 2009. október 28.
Részletes program megtekinthető itt.

A tudományos konferencia és hallgatói fórum célja, hogy az afganisztáni háborúk eseményeit, valamint összefüggéseit közelebbről is megvizsgálja és a hallgatóság elé tárja. A négyéves évforduló lehetőséget ad arra, hogy párhuzamosan vizsgáljuk az események szovjet-orosz, észak-atlanti és magyar vonatkozásait. Az elmúlt harminc év átláthatóbbá teszi a múlt eseményeit és jelen ismereteivel együtt megfontolásokat tartalmazhat a jövőre. A párhuzamosan zajló kísérő programok során bemutatásra kerülnek az afgán hétköznapok és a magyar misszió tárgyi emlékei, valamint információs és toborzó pont segíti a rendezvényre látogatókat. 

A rendezvény az érdeklődőket autentikus afgán ételekből készült ebéddel várja. A zárszót követően pedig borkóstoló várja a vendégeket és a rendezvény iránt érdeklődőket.

A konferencia hivatalos programja a már hirdetett Ormos-Romsics-Kolontári hármas könyvbemutató kezdési időpontja előtt (16.30) véget ér.

p.

Nincsenek megjegyzések: