2010. február 4., csütörtök

Új online folyóirat: Történelemt@nítás


Február második felében jelenik meg a Történelemt@nítás című online történelem-szakmódszertani folyóirat első száma. A folyóiratot negyedévente a Magyar Történelmi Társulat adja ki, gondozója az MTT Tanári Tagozata.
"Célunk a történelem szakmódszertana színvonalának emelése, a történelem- és a pedagógiai tudományokon belüli megbecsültségének növelése, a történelemtanítás gyakorlatának a segítése. Betekintést kívánunk nyújtani a határon túli magyar és európai történelemdidaktika és –tanítás elméleti és gyakorlati kérdéseibe is, valamint a történelem(tan)könyvek és –taneszközök világába. A szerkesztők arra törekednek, hogy a folyóirat minél aktuálisabb és színvonalasabb írásokat kínáljon az olvasóknak."
- olvasható a folyóirat már működő honlapján. Bár az első szám még nem jelent meg, a holnapon már most is lehet érdekes olvasnivalót találni. Az Adattárban Katona András két cikke a magyar történelemtanítás és -didaktika legfontosabb alakjait, valamint a magyarországi történelemtanítás történetét mutatja be. Emellett letölthető egy történelem-szakmódszertani szakirodalmi válogatás (Katona András gyűjtése) is. 

Nincsenek megjegyzések: