2012. június 4., hétfő

Történésztábor 2012

Bűnbakok a magyar és európai történelemben

A Magyar Történelmi Társulat Dél–dunántúli Csoportja és a Társulat Országos Elnöksége idén – NKA támogatással – 21. alkalommal rendezi meg nyári szakmai konferenciáját, közkeletű nevén történésztáborát. A tavasszal Pécsett megrendezett „Bűnbakképzés és történetírás a 20. századi Magyarországon és Európában” sikere, az téma iránt megnyilvánult további érdeklődés indított bennünket a téma — immár időkorlátok nélküli — folytatására, lehetőséget biztosítva újabb szakembereknek e problematikával kapcsolatos kutatási eredményeik megismertetésére.

Fenti témakörben egyrészt plenáris előadások hangzanak el, melyeket felkért, neves előadók, egy-egy korszak legjobb szakértői tartanak (felkérésük most van folyamatban); másrészt konferencia-előadások tematikus szekciókban, nyilvános felhívásra történő jelentkezés alapján.

A program időpontja: 2012. augusztus 17–21.

Helye: Balatonfenyves, a Baranya Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány üdülője.

Elhelyezés: 4-5 ágyas (néhány kivétellel) fürdőszobás szobákban. Az üdülő közvetlenül a Balaton partján fekszik, sportpályával és egyéb, a pihenést szolgáló eszközökkel rendelkezik.

A részvételi díj: 18.500 Ft, mely fedezi az étkezési és szállásköltséget. A programok szervezéséhez szükséges összeget a Társulat biztosítja. 

További információ és letölthető jelentkezési lap a Facebook-on.

Nincsenek megjegyzések: